Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Det finns flera olika viktminskningssystem baserade på att man sätter in en ballong i magen. Det begränsade utrymmet i magsäcken motverkar ett stort intag av kalorier, genom att patienten upplever en starkare mättnadskänsla efter en mindre portion mat. Det minskade totala kaloriintaget, bidrar effektivt till att patienten går ner i vikt, smärtfritt och helt utan kirurgi. I våra behandlingar ingår också kost- och motionsrådgivning, som komplement till ballong i magen, och för att bibehålla önskad vikt efter att behandling är färdig.

Vi använder bara de absolut bästa och mest beprövade magballongerna på marknaden; Orbera, Medsil och Spatz. Läs mer här.

Orbera
Orbera ballongen placeras i magen via munnen genom en enkel endoskopisk procedur, medan patienten är under mild sedering. Ballongen i magen fylls sedan med saltlösning, och upptar på så sätt plats i magen. Det ger en ökad mättnadskänsla och får patienten att äta mindre. Patienten kan ha ballongen i magen i antingen 6 eller 12 månader, beroende på önskat resultat. Läs mer här.

Medsil
Medsil ballongen tar liksom Orbera upp plats i magsäcken, och ballongen placeras i magen via munnen genom en minimalinvasiv endoskopisk procedur, medan patienten är under mild bedövning. Medsil kan fylla ut ända upp till 70% av utrymmet i magsäcken, vilket tillsammans med en kostplan säkrar en snabb och effektiv viktnedgång, helt utan kirurgi. Läs mer här.

Spatz
Spatz3 justerbara ballonger är tillverkade av högkvalitativ medicinsk silikon. Det är en gastrisk ballong som fylls med saltlösning. Ballongen tar upp ungefär en tredjedel av volymen i magsäcken, vilket orsakar ett inre tryck i magen som sänder signaler om att äta mindre. Ballongen i magen gör också att maten stannar längre i magsäcken. Det unika med Spatz3 magballong är att den har en ventil, som läkaren kan använda för att anpassa storleken på magballongen under pågående behandling, när ballongen ligger kvar i magen. Detta görs därför helt utan obehag eller besvär för patienten. Läs mer här.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe: